en nl

Op het Twentse Landgoed Hof te Boekelo loopt een kudde biologische Traditional Herefords koeien, deze Herefords stammen af van zuiver Engelse bloedlijnen waarvan de afstamming teruggaat tot het gesloten stamboek van 1878.

Wat we doen

Hof te Boekelo Traditional Herefords zijn zeer gezonde runderen, die op een voerrantsoen van oude grassoorten in staat zijn een uitstekende biefstuk te produceren, zonder afgemest te worden met mais of granen. Hierdoor is het mogelijk om heerlijke vleespakketten aan te kunnen bieden, met daarin alle soorten vlees van ossenhaas tot hollandse biefstuk en sukade.

Op het Hof te Boekelo lopen Traditional Herefords van een bijzondere en zeldzame afstamming, enkele van de vrouwelijke bloedlijnen zijn elders in de wereld uitgestorven.  Door een zorgvuldig fokprogramma wordt deze afstamming in stand gehouden. Regelmatig worden speciaal geselecteerde stieren uit Groot Britannie geimporteerd slots, die allemaal een zeer goede afstamming hebben.

 

Duurzame landbouw houdt in dat de weilanden bemest worden met eigen gecomposteerde potstalmest, zeeschelpenkalk en kleimineralen, hierdoor kan de bodem werken aan herstel en behoud van de juiste voedingsstoffen. Door het gebruik van EM (Effectieve Microorganismen)  kunnen we ervoor zorgen dat het bodemleven optimaal wordt.